Nuoret lähiympäristön asialla

Hei!

Olemme tanssiryhmä Malmilta ja osallistuimme lähiympäristön siistimiseen! Järjestimme marraskuun alussa roskienkeruu tapahtuman, jota varten teimme itse myös mainoksen. Jaoimme mainosta erilaisilla some-kanavoilla yrittäen saada nuoria ja muita osallistujia mukaan roskien keräämiseen. Saimme jengimme kokoon ja oli aika ryhtyä toimiin.

Roskien kerääminen oli todella kivaa! Aloitimme matkamme Malmin nutalta ja sieltä lähdimme kävelemään suunniteltua reittiä pitkin Ylä-Malmia. Matkan varrella huomatut roskat kerättiin pois roskasäkkiin. Huomasimme roskia kerääntyvän pikaisesti. Jaoimme roskat kahteen eri roskasäkkiin: kierrätettäviin lasipantteihin sekä sekajätteisiin. Matkamme aikana moni ihminen pysähtyi ihmettelemään meidän tekemisiämme ja katseista huomasi, että he arvostivat sitä. Saatiin jopa kehuja ahkerasta työstämme, se oli palkitsevaa. Roskan määrä oli huolestuttavaa. Huomasimme roskasäkkien painon kasvavan matkan edetessä. Löysimme erikoisilta alueilta roskia, kuten kirkon pihalta.

Tapahtuma oli iso osa ryhmämme kansainvälistä projektia, jonka keskeisenä aiheena on ilmastonmuutos ja ympäristöstä huolehtiminen. Meidän ryhmämme osallistui vuoden 2019-2020 RuutiBudjetin ilmastoviikkoon, jota ei valitettavasti pidetty poikkeavan tilanteen vuoksi. Olimme kovasti odottaneet sitä, mutta koska se peruttiin, niin pyrimme korvaaman sen keräämällä lähiympäristöstä roskia.  Tapahtuma oli kuvattu hauskaksi ja kiinnostavaksi vlogiksi tanssiryhmän toimesta. Videon avulla haluamme osoittaa, että roskien kerääminen voi olla hauskaa puuhaa ja samalla tietenkin tärkeää. Toivomme innostavamme muita nuoria ja vanhempiakin pitämään lähiympäristönsä siistinä!

Älä roskaa!

Terveisin, nuorten ryhmä The Lucid Crew